16,70 €
Prehransko dopolnilo s tremi kategorijami sestavin:
za uravnotežen krvni sladkor.*

I.A. 132 – GLUKOCARE napitek je strokovno premišljena mešanica zelišč in dolgih vlaknin za pomoč pri uravnavanju krvnega sladkorja*, saj:
I.B. Napitek je namenjen (po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom):
I.C. Razvito in izdelano v Sloveniji v proizvodnji s certifikati GMP, IFS, ISO9001 in BIO.
I.C.1. Kakovostno pakiranje zagotovi obstojnost sestavin
Pakirano v veganskih/celuloznih kapsulah (HPMC):
Pakirano v blistrih:
I.C.2. Kakovostne sestavine, smiselne recepture, iz kakovostne proizvodnje
GlukoCare Benolea 132 vsebuje skrbno izbrane sestavine visoke kakovosti, Herba Medica pa skrbno preveri tudi kakovost in zanesljivost dobaviteljev surovin, ter osnuje izdelke na podlagi smiselno odmerjenih sestavin in njihovih sinergij.
Herba Medica ima večdesetletno tradicijo na področju čajev in dopolnil, vse vidike naše proizvodnje pa poleg regulatorjev NIJZ, JAZMP in EFSA nadzorujejo tudi organi GMP, IFS, BIO E-kon-Cert, ter ISO 9001. Izdelki so mikrobiološko testirani s strani neodvisnih laboratorijev.
I.C.3. Okolju prijazna proizvodnja
Ekstrakt oljčnih listov z oleuropeinom je proizveden v okolju spoštljivi proizvodnji IFF Health, [10] ki je večkratni dobitnik platinaste nagrade EcoVadis, enega glavnih ocenjevalcev spoštljivosti podjetij do okolja. To pomeni, da so bili med 1% najboljših med ocenjevanimi podjetji na svetu. Herba Medica pa je leta 2020 znižala CO2 izpust za 2,84 tone na leto in je nosilka certifikata Zelena Pika.
* Glede na in vivo in klinične študije citirane pod točko [10] v zavihku Zgodba.
** Dovoljena zdravstvena trditev s strani evropskega regulatorja EFSA citirana pod točko [15] v zavihku Zgodba.
*** Dovoljena zdravstvena trditev s strani evropskega regulatorja EFSA citirana pod točko [12] v zavihku Zgodba.
**** Glede na klinične študije citirane pod točko [16] v zavihku Zgodba.
****** Dovoljena zdravstvena trditev s strani evropskega regulatorja EFSA citirana pod točko [14] v zavihku Zgodba.
******* Glede na in vivo in klinične študije citirane pod točkami [9], [10] in [13] v zavihku Zgodba.

Benolea ® je patentiran izvleček oljčnih listov standardiziran na 16-24 % oleuropeina, ki deluje na GLP-1 receptorje. Klinično dokazano izvleček zmanjšuje glukozo v krvi.[11]

Cimetovo lubje naj bi posnemalo delovanje inzulina in klinično dokazano zmanja sladkor v krvi preko

Inulin ali dolga vlaknina iz cikorije lahko deluje kot probiotik, t.j. kot hrana dobrim bakterijam v črevesju. V vodi se napihne in je težko prebavljiva, tako da bi s tem lahko zmanjšala vnos glukoze iz hrane. Ker se napihne in ker učinkuje na GLP-1 receptorje tudi poveča občutek sitosti.

FibregumTM je zaščitena oblika izvlečka iz akacije. Gre za dolgo vlaknino, ki bi lahko delovala tako, kot inulin.












Fibregum™ – dolga vlaknina iz akacije, Benolea® – patentiran klinično testiran izvleček oljčnih listov standardiziran na 16-24 % oleuropeina, inulin, izvleček cimetovega lubja, aroma pomaranče, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, koncentrat rdeče pese, sredstvo proti sprijemanju: trikalcijev fosfat, beta karoten in sladilo: sukraloza.
Neto količina:
79,95 g (15 vrečk x 5,33 mg)
Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.
Shranjevati nedosegljivo otrokom, v suhem prostoru pri sobni temperaturi v originalni embalaži.
Enkrat dnevno stresite vsebino vrečke v suh kozarec in dolijte 150 ml vode ali našega čaja.
Dobro premešajte, da se napitek raztopi in ga takoj popijte.
Ker vsebuje dolge vlaknine, popijte 1h-2h pred obrokom.
Oleuropein, glavna učinkovina, je tudi prav tista grenčina, ki daje olivam in oljčnim listom grenak okus, zato se tega okusa ne da znebiti ali prekriti. Sami neradi dodajamo preveč arom in sladil in če vam okus ni po godu, si lahko napitek pripravite s čajem ali aromatizirano pijačo.












II. Premium dopolnilo s klinično testiranim izvlečkom oljčnih listov, cimetovim lubjem, inulinom in dolgo vlaknino iz akacije
V zadnjih 50 letih prevladuje bolj sedeč način življenja, za katerega je značilna zmanjšana telesna dejavnost in povečano uživanje mesa, mlečnih izdelkov, rastlinskih olj, tobaka, sladke hrane, sladkih pijač in alkoholnih pijač. Leta 2013 je imelo sladkorno bolezen 382 milijonov odraslih ljudi na svetu, leta 2019 pa 463 milijonov, pri čemer je leta 2019 zaradi sladkorne bolezni umrlo 4,2 milijona ljudi.[1]
II.A. Problemi slabe presnove
Sladkorna bolezen je skupina bolezenskih stanj (presnovni sindrom, prediabetes, diabetes tipa 1 in 2, nosečniški diabetes), ki vplivajo na nastajanje, sproščanje in uporabo inzulina, ter imajo lahko različne vzroke in mehanizme.
Hiperglikemija (preveč sladkorja v krvi) in hiperlipidemija (preveč maščob v krvi) povzročata oksidativni stres, kopičenje amiloidov v trebušni slinavki in kronično vnetje, kar vodi v propadanje in motnje delovanja β celic v trebušni slinavki, ki sproščajo inzulin.
II.A.1. Oksidativni stres
Hiperglikemija in hiperlipidemija povzročata oksidativni stres, ta pa zavira mobilizacijo kalcija Ca2+ v trebušni slinavki (ki bi moral sprožiti inzulin).[2]
II.A.2. Kopičenje amiloidov
Hiperglikemija in hiperlipidemija vodita tudi do kopičenja amiloidov v trebušni slinavki. Amiloidi so proteini, ki se zaradi oksidativnega stresa narobe zvijejo, zato so za telo neuporabni. Tako se kopičijo v trebušni slinavki in so domnevno eden glavnih vzrokov za propadanje β-celic.[2]
II.A.3. Povečano vnetje
Pri tem so β-celice podvržene tudi vnetju. Pri vnetju imunski sistem telesa napade patogene, pri kroničnem vnetju pa napada tudi lastne zdrave celice. Tako kronično vnetje pripelje do uničevanja β-celic.[3]
Nefunkcionalne β-celice se ne odzivajo na visoke ravni glukoze in maščob ali pa se odzivajo neustrezno. Tako ne sprostijo dovolj inzulina in glukoza ostaja v krvi in organih, s tem pa povzroča zaplete. Sladkorne bolezne in podobna stanja so resen problem in zahtevajo zdravniško pomoč.
II.B. Znanstveno, in vitro, in vivo ter klinično dokazani učinki oleuropeina in izvlečka oljčnih listov Benolea®
In vitro študije so študije v laboratoriju na celicah ali tkivih. Vsako učinkovino se naprej študira in vitro, izvlečki teh študij pa so podlaga za študije na živalih (in vivo), te pa podlaga za klinične študije (na ljudeh). In vitro ter in vivo študije še ne pomenijo, da bo enak učinek tudi na ljudeh, z njimi se predvsem poskuša ugotoviti mehanizem delovanja.
II.B.1. Oleuropein lahko zmanjša oksidativni stres
In vitro je bilo dokazano, da oleuropein ščiti lipide, t.j. kratke maščobe, pred oksidacijo.[4] Prav tako so in vitro dokazali, da oleuropein ščiti β-celice pred oksidativnim stresom.[5] Tako bi mogoče lahko zaviral proizvajanje amiloidov v telesu.
In vivo je bilo potem dokazano, da oleuropein tudi ščiti druge antioksidante, specifično vitamine A, E in C.[6]
Klinično je bilo dokazano, da oleuropein zmanjša markerje oksidativnega stresa pri ljudeh.[7]
II.B.2. Oleuropein lahko zmanjša vnetje
In vivo so dokazali, da oleuropein zmanjša markerje vnetja.[8]
II.B.3. Oleuropein lahko poveča delovanje GLP-1 peptidov, ter tako poveča inzulin in občutek sitosti
GLP-1 (glucagon like peptide 1) je hormon, ki uravnava inzulin in občutek sitosti. Zdravila za diabetike, kot je npr. Ozempik, delujejo specifično na GLP-1. Klinično je bilo dokazano, da oleuropein poveča GLP-1 v telesu in zmanjša sladkor v krvi po jedi.[9]
II.B.4. Benolea® klinično dokazano zmanjša raven glukoze v krvi
Benolea je zmanjšala raven glukoze v krvi z 8,4 na 7,9 mmol/l 30 minut po jedi in z 8,6 na 7,8 mmol/l 60 minut po jedi.[10]
II.C. Cimet je naravni posnemalec inzulina
In vitro so pokazali, da imajo polifenoli iz cimeta in cimetove skorje podobno delovanje kot inzulin.[11]
Klinične študije so pokazale, da cimet zniža glukozo v krvi, tudi do 25 %.[18] Tako evropski regulator hrane EFSA dovoljuje uporabo trditve, da cimet pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja.[12]
II.D. Inulin, dolge vlaknine iz cikorije, in FibregumTM, dolge vlaknine iz akacije lahko povečajo občutek sitosti
Inulin, ali dolga vlaknina iz cikorije, je vlaknina, ki je težko prebavljiva, tako da je telo ne uporabi. Je pa lahko hrana dobrim bakterijam in se v vodi napihne. Ideja je v tem, da ko se ta vlaknina napihne v črevesju, tako uravnava vnos glukoze iz hrane v telo. Ta učinek naj bi deloval tudi preko vpliva na hormon GLP-1.[13] Tako evropski regulator hrane EFSA dovoljuje uporabo trditve, da inulin pomaga pri povečanju občutka sitosti.[14] Na isti način bi lahko delovale tudi dolge vlaknine iz cikorije, FibregumTM.
[12] EFSA Botanical claims on hold, ID 2013.
[14] EFSA Botanical claims on hold, ID 2013.
[15] Zdravstvena trditev dovoljena s strani evropskega regulatorja EFSA, ID1333.
Benolea® učinkovito zmanjša tako raven glukoze, kot inzulina v krvi



















GlukoCare je dopolnilo, ki pomaga uravnavati krvni sladkor z izboljšanjem inzulinske občutljivosti. Združuje Portusana® (ekstrakt portulake), kromov pikolinat in ekstrakt grenkega melona za boljšo absorpcijo glukoze in presnovo.
Portusana® aktivira PPAR-γ receptorje, kar izboljša inzulinsko signalizacijo in vnos glukoze. Prav tako zmanjšuje oksidativni stres na β-celicah, kar spodbuja boljše uravnavanje krvnega sladkorja.
Kromov pikolinat povečuje delovanje inzulina, spodbuja boljšo absorpcijo glukoze v celice. Pomaga uravnavati krvni sladkor in podpira celotno presnovo glukoze v telesu.
Ekstrakt grenkega melona posnema inzulin, kar pomaga zniževati krvni sladkor in podpira glikemični nadzor. Pomaga uravnavati vnos glukoze in koristi celotni presnovi.
Benolea® ekstrakt oljčnih listov in cimet v GlukoCare pomagata zmanjšati glukozne skoke po obroku. Izboljšata inzulinsko občutljivost in upočasnita absorpcijo glukoze v črevesju.
Da, GlukoCare je učinkovit pri obvladovanju preddiabetesa in sladkorne bolezni tipa 2. Pomaga zniževati HbA1c in podpira metabolno zdravje z izboljšanjem inzulinske občutljivosti in nadzorom krvnega sladkorja.
Večina uporabnikov opazi izboljšanje v nadzoru krvnega sladkorja v 2–4 tednih. GlukoCare postopoma izboljša inzulinsko občutljivost in pomaga stabilizirati raven glukoze v krvi.
Da, GlukoCare lahko izboljša vaš lipidni profil in krvni tlak. Njegove sestavine pomagajo zmanjšati oksidativni stres in podpirajo tako presnovo glukoze kot tudi zdravje srca.
GlukoCare Tea uporablja zeliščne sestavine kot so korenin dandeliona in liste borovnic, ki podpirajo presnovno zdravje. Pomaga pri glikemičnem nadzoru in deluje kot nežni diuretik za prebavo.
GlukoCare je običajno varen z drugimi zdravili. Vendar pa se pred kombiniranjem z inzulinom ali drugimi antidiabetičnimi zdravili posvetujte s svojim zdravnikom za optimalno obvladovanje krvnega sladkorja.
[1] SAEEDI, P., et al., Global and Regional Diabetes Prevalence Estimates for 2019 and Projections for 2030 and 2045: Results from the International Diabetes Federation, Diabetes Research and Clinical Practice, Vol. 157 (2019), čl. 107843. Global Diabetes Prevalence and Future Projections
[2] CHAARI, A., Inhibition of Human Islet Amyloid Polypeptide Aggregation and Cellular Toxicity by Oleuropein and Derivatives from Olive Oil, International Journal of Biological Macromolecules, Vol. 162 (2020), str. 284–300. Oleuropein Polyphenols and hIAPP Amyloid Inhibition in Type 2 Diabetes
[3] HALBAN, P. A., POLONSKY, K. S., BOWDEN, D. W., HAWKINS, M. A., LING, C., MATHER, K. J., POWERS, A. C., RHODES, C. J., SUSSEL, L., WEIR, G. C., Beta-Cell Failure in Type 2 Diabetes: Postulated Mechanisms and Prospects for Prevention and Treatment, Diabetes Care, Vol. 37 (2014), str. 1751–1758. Pathways Underlying β-Cell Loss and Targets for T2D Treatment
[4] VISIOLI, F., BELLOMO, G., MONTEDORO, G., GALLI, C., Low-Density Lipoprotein Oxidation Is Inhibited In Vitro by Olive Oil Constituents, Atherosclerosis, Vol. 117, Issue 1 (1995), str. 25–32. Olive Oil Polyphenols and Their Inhibitory Effects on LDL Oxidation
[5] WU, L., VELANDER, P., LIU, D., XU, B., Olive Component Oleuropein Promotes β-Cell Insulin Secretion and Protects β-Cells from Amylin Amyloid-Induced Cytotoxicity, Biochemistry, Vol. 56, Issue 38 (2017), str. 5035–5039.Inhibition of Amyloid Oligomer Toxicity by Oleuropein
[6] AL-AZZAWIE, H. F., ALHAMDANI, M. S., Hypoglycemic and Antioxidant Effect of Oleuropein in Alloxan-Diabetic Rabbits, Life Sciences, Vol. 78, Issue 12 (2006), str. 1371–1377. Antioxidant and Hypoglycemic Effects of Oleuropein in Diabetic Models
[7] VISIOLI, F., CARUSO, D., GALLI, C., VIAPPIANI, S., GALLI, G., SALA, A., Olive Oils Rich in Natural Catecholic Phenols Decrease Isoprostane Excretion in Humans, Biochemical and Biophysical Research Communications, Vol. 278, Issue 3, str. 797–799. Antioxidant Effects of Catecholic Phenols from Olive Oil
[8] KIM, Y. H., CHOI, Y. J., KANG, M. K., LEE, E. J., KIM, D. Y., OH, H., KANG, Y. H., Oleuropein Curtails Pulmonary Inflammation and Tissue Destruction in Models of Experimental Asthma and Emphysema, Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 6, Issue 29 (2018), str. 7643–7654. Oleuropein Attenuates Pulmonary Inflammation in Asthma and COPD Models
[9] CARNEVALE, R., SILVESTRI, R., LOFFREDO, L., NOVO, M., CAMMISOTTO, V., CASTELLANI, V., BARTIMOCCIA, S., NOCELLA, C., VIOLI, F., Oleuropein, a Component of Extra Virgin Olive Oil, Lowers Postprandial Glycaemia in Healthy Subjects, British Journal of Clinical Pharmacology, Vol. 84, Issue 7 (2018), str. 1566–1574. Postprandial Glycaemic and Oxidative Benefits of Oleuropein
[10] WAINSTEIN, J., GANZ, T., BOAZ, M., BAR DAYAN, Y., DOLEV, E., KEREM, Z., MADAR, Z., Olive Leaf Extract as a Hypoglycemic Agent in Both Human Diabetic Subjects and Rats, Journal of Medicinal Food, Vol. 15, Issue 7 (2012), str. 605–610. Olive Leaf Extract and Its Hypoglycemic Effects on Glucose Homeostasis
[11] ANDERSON, R. A., BROADHURST, C. L., POLANSKY, M. M., SCHMIDT, W. F., KHAN, A., FLANAGAN, V. P., SCHOENE, N. W., GRAVES, D. J., Isolation and Characterisation of Polyphenol Type-A Polymers from Cinnamon with Insulin-Like Biological Activity, Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 52 (2004), str. 65–70. Glucose and Insulin Modulation by Cinnamon-Derived Polyphenols
[12] CANI, P. D., DEWEVER, C., DELZENNE, N. M., Inulin-Type Fructans Modulate Gastrointestinal Peptides Involved in Appetite Regulation (Glucagon-Like Peptide-1 and Ghrelin) in Rats, British Journal of Nutrition, Vol. 92 (2004), str. 521–526. Inulin-Type Fructans Modulate GLP-1 and Ghrelin to Influence Appetite
[13] EFSA, Botanical Claims on Hold, ID 2013. EFSA’s Role in Assessing Evidence for Nutrition and Health Claims
[14] Zdravstvena trditev dovoljena s strani evropskega regulatorja EFSA, ID 1333. Scientific Assessment of Olive Polyphenol Claims by EFSA
[15] SAFDAR, M., et al., Effect of Various Doses of Cinnamon on Blood Glucose in Diabetic Individuals, Pakistan Journal of Nutrition, Vol. 3, Issue 5 (2004), str. 268–272. Cinnamon as a Glycemic Modulator in Diabetes
[17] SILVA, M. L., BERNARDO, M. A., SINGH, J., DE MESQUITQA, M. F., Cinnamon as a Complementary Therapeutic Approach for Dysglycemia and Dyslipidemia Control in Type 2 Diabetes Mellitus and Its Molecular Mechanism of Action: A Review, Nutrients, Vol. 14, Issue 13 (2022), čl. 2773. Cinnamon’s Effects on Blood Glucose and Lipid Profile in Type 2 Diabetes






